Vin fra vest

Søk

onsdag 23. mars 2011

Blødning

Mange blir engstelig når de klipper druene sine om våren og ser at det drypper væske fra snittflatene. Plantenes "blødning" kan unektelig se dramatisk ut og den kommer når man klipper i den vedete delen av drueplantene. Dette bør imidlertid ikke hindre oss fra å klippe plantene. En veletablert drueplante tåler helt fint denne lekkasjen.

Klippingen bør imidlertid gjøres før planten kommer i vekst om våren. Dette fordi det gjerne er knoppene ytterst på fjorårskuddene som kommer først i vekst og hvis man klipper disse av når de har kommet i vekst utsettes knoppspretten. En allerede kort sesong trenger man ikke gjøre kortere.

Nyplantede drueplanter med svak vekst den første sommeren bør man også la være. Målet med planten i starten er gjerne å få frem et kraftig årsskudd som senere skal utgjøre druestokken. Hvis mange knopper begynner å vokse hos slike svake planter venter man til planten er i god vekst i juni og ser hvilket skudd som er det kraftigste. De andre skuddene kan da bare knipes av i spissen. De grønne, urteaktige skuddene på drueplantene som utgjør nyveksten blør ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar