Vin fra vest

Søk

lørdag 8. september 2012

Veraison

Et steg på veien mot modne druer er fargeskifte eller veraison, som det heter på fint. Vanligvis når frukt går fra hard til myk og fra grønn til blå betyr det at frukten er moden og spiseklar. I hvert fall etter noen dager. Første gangen dette skjedde med noen Aurora-druer jeg hadde på verandaen, trodde jeg det også gjaldt for druer. Det stemte ikke. Surt smågodt med småstein beskriver godt opplevelsen.

Det var først senere jeg skjønte at det tar 30 dager eller mer fra druene skifter farge til de faktisk er modne. Derfor det sannelig på tide at druene i Bergen begynner å ta litt farge. Jeg krever ikke så mye. Bare litt pigment gir håp.

Zilga
Rondo
Så får vi se i oktober da...

Men det finnes også lyspunkter. Forrige helg var vi Hardanger og plukket plommer. Og druer. Hassansky sladki hadde nådd 17 Brix og klasene har aldri vært så fine før. De var nesten like gode som plommene.
Opal, Edda, Rivers early, Reine Claude D'oulllins
og Hassansky sladki

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar