Vin fra vest

Søk

tirsdag 21. juni 2016

Blomstring

Plastdekking er kan gjøres ganske enkelt ved å kjøpe den tykkeste fuktsperren man får hos en byggvareforhandler og feste den i bakken med bøyler av ståltråd som stikkes ned i jorden og sikres med stein oppå. Plasten er solid og skal til og med være UV bestandig. Det er litt arbeid med å ta den av og på, men plasten kan brettes sammen etter bruk og tas frem til neste år. Litt utfordringer med høye dagtemperaturer kan man få men så lenge som den man bruker flere lengder til å lage "teltet" vil det være naturlige sprekker mellom disse om slipper ut varmluften. Det er også lett å lage små åpninger ved behov. Jeg har til gode å se at plantene svis under plasten selv om veksten i teorien kan stoppe opp hvis det blir høye temperaturer over tid.


I år har dette ført til rekordtidlig blomstring på varianter som vanligvis ikke blomstrer før i starten av juli.


Plasten ble som nevnt i forrige innlegg lagt på mot slutten av april. I mai så det slik ut under plasten:

Nordica 19.05.16
Før vi hadde kommet til midten av juni så  blomsterklasene på samme plante slik ut:
Nordica 12.06.16
Da hadde plasten vært av i 9 dager pga svært kraftig vekst og varmt vær.


På friland blomstrer Vitis amurensis og Vitis coigntiea, men blomstringen på Skandia og Hasansky sladki er i ferd med å starte. Sjansen for modne druer er betydlig større i år enn i fjor.1 kommentar:

  1. Hei

    Har 6 planter i sentrum som vokser greit og skal inn på 3. Året i 2018. Er det for tidlig å forvente druer? Det kom noen mini druer i fjor men ingen i år.

    Har du noen tips eller linker til sider som kan hjelpe?

    SvarSlett